ПОЧИВКА НА МАЛДИВИ, 10 ДНИ/ 8 НОЩУВКИ

Продължителност: 10 дни / 8 нощувки

Вид транспорт: Самолет Самолет

Дестинация: Малдиви, Малдиви

Дати:

Прикачен файл: 341МАЛДИВИ.doc


Цена от: 2130.00 лв.


Запитване

Почивка на Малдиви
03.05 – 13.05.2021 г.
01.09 – 10.09.2021 г.
02.09 – 11.09.2021 г. ....
Всеки ден до 10.05.2022 г.
10 дни, 8 нощувки
Индивидуална програма
 
Ако искате да се озовете на райско място, където вечното лято съществува и прозрачно синята и бистра вода с корали е пред Вас всяка сутрин, то тогава ние ще Ви зарадваме с едно неустоимо предложение.
 
Не, ние няма да Ви предложим чартърен полет, а индивидуална и персонализирана организация с полет с кратки престои в Дубай, който ще ви отведе на бели, пясъчни плажове до топлите води на Индийския океан, заобиколени от непокътната природа на Малдивите. Подбраните хотели са разнообразни за всеки вкус и претенции. Част от тях са препоръчани от наши клиенти и български инфлуенсъри почивали тази година. 
 
Това е най-желано място за любители на почивка близо до прозрачна, океанска вода и сред уникална девствена природа.

Ден 1 София – Дубай
Полет от летище София за Мале през Дубай в 16:10 ч. с Fly Dubai . Кацане на летището в Дубай  в 22:05 ч.
 
Ден 2  Дубай - Мале                                                                                    
Полет за Мале в 02:00 ч. Пристигане в Мале в 07:20 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до резорта с бързо скоростна лодка. Пристигане в хотела и настаняване. Нощувка.
 
Ден 3-8: Малдиви – хотел
Почивка на Малдивите – перлата на Индийския океан.
За всички любители на водните спортове и изследване на подводния свят има възможност за допълнителни екскурзии от хотелите.
 
Ден 9  Мале - Дубай
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Късен напускане на хотела (в зависимост от заетостта на резорта) – 18:00 часа. Трансфер до летището в Мале за полета в 23:55 ч.
 
Ден 10 Дубай - София
Кацане на летището в Дубай в 03:25 ч. Излитане за София в 10:45 часа и кацане на летище София в 15:10 часа.
Пакетните цени са в ЛЕВА на човек и включват:
 • Самолетен билет София-Дубай-Мале-Дубай-София с включени летищни такси;
 • Трансфери летище – хотел – летище със скоростна лодка
 • Чекиран багаж до 30 кг. и ръчен багаж до 7 кг с размери 55x38x20;
 • 8 нощувки на съответната база изхранване в избрания от Вас хотел;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Unica;
 • Застраховка отмяна на пътуване с Unica без покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
 • Попълване на онлайн здравна декларация 24 часа преди пристигане на летище Мале
Пакетните цени не включват:
 • Разходи от личен характер;
 • Зелена такса – 3 - 5  долара в зависимост от категорията хотел на ден на човек платими на рецепция;
 • PCR тест – негативен тест в рамките на 96 часа преди полета
 • Активности като гмуркане, шнорхелинг, плуване с акули
Условия за резервиране:
 • Депозит 30% от пакетната цена при записване.
 • Доплащане 30 дни преди пътуване

Полезно
Виза: За престой до 30 дни не е необходима виза за български граждани (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на пътуване)
 
Посрещане на туристите: При пристигане е необходимо да се попълни имиграционна карта (талончето с информацията за излитане трябва да се запази до обратния полет). След самостоятелното придвижване до гишето за паспортен контрол и лентата за багаж и след преминаване на изхода се насочвате към трансфера от летището до избрания от Вас хотел.
 
Магазини: Голямо разнообразие на магазини и стоки. Няма много луксозни магазини, 2-3 големи супермаркета. Магазините, освен аптеките, затварят за 30 мин. за всяко молитвено време - три пъти в следобедните часове. Повечето магазини работят вечер до 22:00.
 
Сувенири: Сувенири може да закупите от специалните магазинчета на курорта, сувенирните магазинчета в рибарските селища и в столицата на страната - Мале (улица Чандани Магу). Продават се издълбани скулптурки от кокосова дървесина, красиви дървени и седефени съдове, кутийки и предмети за всекидневна употреба, сувенирни чинии, цветни рибни фигурки, картини на местни художници, тениски, шалчета, малайски саронг, картички, раковини, килимчета и други.
 
Менюто на болшинството курорти предлага, както местна азиатска кухня, така и европейска. Местната традиционно включва ориз и рибно къри приготвено с кокосово мляко. Пикантност на блюдата придават лаймът, чилито и дребният лук. Много популярен е местният хляб Roshi, който се яде заедно с mashuni - рибен коктейл, подправен с кокос, лук, чили и лайм. Обядът може да завършите със suji - много вкусна местна напитка. Малдивците имат и друго местно питие, приличащо на пунша - raa. То се приготвя от ферментирало мляко.
 
Валута и работно време на банките: Местната парична единица е руфия. Навскякъде за разплащане се приемат долари и основните кредитни карти ("American Express", "Visa", "Master card"). Евро се приема само на курортите, а също и в някои сувенирни магазинчета.
 
Безпроблемно можете да обменяте почти всички конвертируеми валути в хотелите, банките, както и в повечето хотели и хотелски комплекси. Единствено обаче при посещение на столицата Мале е желателно да имате малко руфии под ръка. Хотелите на островите предпочитат разплащане в чужда валута. Няма банкомати в Мале и хотелите на островите. Работното време на банките е: неделя-четвъртък 08.00-13.30 часа.
 
Напрежение на електрическата мрежа: Напрежението е 220 V
 
Митнически правила: Разрешен е безмитния внос на макс. 200 цигари и 125 мл парфюм.
 
В страната е строго забранен вноса на каквито и да е: алкохолни напитки, наркотици, огнестрелно оръжие, порнографски материали, антиислямска литература, свинско месо, професионално видеооборудване (внасянето в страната е възможно само със специално разрешение), оборудване за подводен лов и животни.
 
Всички внесени алкохолни напитки се конфискуват от туристите при пристигане в страната.
 
Забранен е износа на черупки от костенурки и корали.
 
Телефони: За местни и международни разговори се препоръчва да се купуват телефонни карти на местните оператори Dhiraagu или Ooredoo. Вътрешните разговори в рамките на страната са на стойност около 10 цента (USD) на минута. Международни разговори от стационарните телефони в хотелите обикновено са доста скъпи.
 
Транспорт: Няма постоянен транспорт между островите. Всички трансфери от и до летището се организират от хотелите. Трансферите до далечните острови се правят с полети на хидроплан или с вътрешни полети по редовни авиолинии. До по близките дестинации придвижването е със скоростен катер и местни лодки-дони («dhoni»).
 
* При полети на хидроплан и самолети по вътрешни линии разрешеният багаж не трябва да превишава 20 кг на човек. Ръчният багаж не трябва да бъде повече от 5 кг /с размери 50 см дължина х 30 см ширина х 17см височина (+/-). При качване в хидроплана ръчният багаж трябва да се предаде на съпровождащия екипаж на борда за съхранение по време на полета в част на опашката на самолета.
 
Бакшиш: Бакшиша по принцип е 10% от сметката.
 
Медицинско обслужване: При настъпване на застрахователно събитие трябва да се обърнете към застрахователната компания, като се обадите на телефона, посочен на застрахователната полица. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия ще Ви бъде предоставено безплатно (или с последващо компенсиране на разходите) обслужване съгласно застрахователната полица (вж. Общите условия към полицата). Молим внимателно да се запознаете със застрахователната полица и да обърнете внимание на събитията, които не се покриват от нея.
 
Напускане на хотела: В деня на напускане трябва да освободите стаята до 12:00 и да предадете ключа.
 
Ако трябва да тръгнете от хотела през деня или нощта, след освобождаване на стаята можете да оставите багажа в багажното помещение на хотела.
 
Преди тръгване от хотела проверете за багажа си на кея.
 
Внимание!
 
В Малдивите, поради географските особености на страната, гидовета нямат възможност да посещават курортите, затова туристите могат да се свържат с него по телефона.
 
Република България няма посолство на Малдивските острови. Обслужващо посолство за Малдивите е посолството на Република България в Ню Делхи, Индия.
 
Посолство на Република България в Индия
Адрес: 16/17 Chandragupta Marg, Chanakyapuri, New Delhi – 110021
Тел.: +91 11 26115549; +91 11 26115551
Факс: +91 11 26876190
Мобилен номер (за спешни случаи): +91 9910999498
E-mail: Embassy.Delhi@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/india
 
 
При настъпване за събитие, налагащо използването на услугата Асистанс към застраховка Помощ при пътуване, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да уведомите асистиращата компания и да съгласувате разходите. Ако НЕ СЕ СВЪРЖЕТЕ с нея, ГУБИТЕ едно от основните предимства на застраховката – да бъдете насочени към най-удачното лечебно заведение, и да не заплащате нищо лично – разходите се уреждат директно от Застрахователя към лечебното заведение, със съдействието на асистиращата компания. Друг негатив при неуведомяване на асистиращата компания е и фактът, че при липса на контакт между Вас с асистиращата компания, лимитът за разходи за лечение е само 200 евро!
 
Условия за потвърждаване и анулиране:
30 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката.
 
Важно
 
 • Минимален брой туристи: няма.
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание.
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
 
Туроператор „Лиямар Травел“е със сключена застраховка "Отговорност на туроператора" N: 00088159/13062010010553/26.05.2020 г. За период 01.06.2020 г - 31.05.2021 г. Издадена от Софийски Корпоративен Център, ЗК“Лев Инс“АД, бул. Цар Борис III 136 В с лимит на отговорност: 25 000 лв. , телефон: 02/ 404 9492; 0800 15 333
 
Туроператор Лиямар Травел ЕООД, удостоверение за регистрация РК-01-8031 (издаден на 04.06.2019 г.), ЕИК 205574816, адрес на управление гр. Русе, ул. Баба Тонка 26 и офис в града на ул. „Петко Д. Петков“23 телефон: 0876797000, email: office@liyamartravel.com

Новини

Абонамент

Запишете се за нашият бюлетин за специални оферти или ни изпратете запитване.