Истанбул – съвременност и традиции

Продължителност: 4 дни / 3 нощи

Вид транспорт: Автобус Автобус

Маршрут: Русе - Разград - Търговище - Котел - Одрин - Истанбул - Одрин - Котел - Търговище - Разград - Русе

Дати на отпътуване: 23.02.2023, 23.03.2023, 25.05.2023, 22.06.2023, 21.09.2023, 19.10.2023, 16.11.2023, 14.12.2023Автобусна програма 4 дни / 3 нощувки

Цена от: 339лв.Дата Цена Запитване
23.02.2023 - 26.02.2023 от 339 лв. запитване
23.03.2023 - 26.03.2023 от 339 лв. запитване
25.05.2023 - 28.05.2023 от 339 лв. запитване
22.06.2023 - 25.06.2023 от 339 лв. запитване
21.09.2023 - 24.09.2023 от 339 лв. запитване
19.10.2023 - 22.10.2023 от 339 лв. запитване
16.11.2023 - 19.11.2023 от 339 лв. запитване
14.12.2023 - 17.12.2023 от 339 лв. запитване
1-ви ден  Отпътуване от Русе в 03:00 ч.  от жп гара Русе по маршрут Истанбул- Одрин. Свободно време в Одрин за обяд. Пристигане вечерта в Истанбул. Настаняване. Туристическа програма (включена в пакетната цена): Екскурзия "Нощен Истанбул" - панорамна обиколка с автобус. "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul " и пеещите шадравани копие на Дубай. Вечерна автобусна разходка с посещение на Мол Watergarden Istanbul . Отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част,където ще посетим Мол Watergarden Istanbul, ще имате възможността да вечеряте (около 10 евро без предварителна резервация) и да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като Hugo Boss, Guess, Gucci, Hermes, Lc Waikiki, Victoria's Secret, Zara, Kemal Tanca, Hotic, Altinbas и др. По възможност ще наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. След посещението на Мол Watergarden продължаваме към обиколката на нощен Истанбул – светлини и романтика откъдето се разкриват невероятни панорамни гледки. Връщане обратно в хотела. Нощувка.  
 
2-ри денЗакуска. Пешеходна обиколка на европейската стара част на Истанбул с местен екскурзовод (включена в пакетната цена): Хиподрумът;Синята джамия (отвън);Йеребатан. Пешеходна разходка из античния и средновековен исторически център на Истанбул – площад Султанахмет, където са разположени Хиподрума, Синята Джамия /отвън/ - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение... Египетския обелиск – или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона – символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера.
Свободно време или туристическа програма по желание срещу допълнително заплащане: „Посещение с местен екскурзовод на музея "Св. София" и двореца "Топ Капъ" - център на властта в османската империя от XV в. до XIX в.
Посещение * По възможност на най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия „СВЕТА СОФИЯ”/ ако е отворена към момента на посещение/ Наричана още Църквата на мъдростта, Осмото чудо на света, Златната църква на Византия, тя е най-големият християнски храм в продължение на хиляда години. С превземането на Константинопол от османците, катедралата е превърната в джамия, а днес – в музей.
 
Посещение на султанския дворец „ТОПКАПЪ“ без харема
След като превзема града през 1453г., султан Мехмет Завоевателят го превръща в свой престолен град. На площ от 400 хиляди квадратни метра в района зад „Света София“, наречен днес Сарайбурну, той строи един дворец, който е завършен през 1478г. В продължение на 400 години дворецът Топкапъ е резиденция на най-великите турските султани и център на науката, културата и изкуството.
Свободно време за посещение на покрития пазар "Капълъ чарши" или Египетския пазар, който е известен още като Пазарът на подправките. Този комплекс разполага с 88 сводести помещения и зали с уникална атмосфера с дъх на екзотични подправки.
По желание и срещу допълнително заплащане: „Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма“. Едно прекрасно нощно изживяване с пътуване по Босфора. Вечеря на кораба, програма с фолклорни и ориенталски танци, дервиш, музика и DJ. Връщане в хотела. Нощувка.
 
3-ти ден - Закуска. Свободен ден в Истанбул. Туристическа програма по желание и срещу допълнително заплащане: Панорамна разходка с корабче по Босфора. Вълнуваща разходка между два континента, съчетаваща беседата на професионален екскурзовод и възможността да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран. Ще се насладите на най-впечатляващите дворци и сгради, разположени по бреговете на пролива. Преминаване покрай европейския и азиатския бряг на Босфора: моста "Галата", кулата "Галата", пристанището, новия султански дворец "Долма Бахче", бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; квартала "Ортакьой" – любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар и Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; летния султански дворец "Бейлербей"; Кулата на девицата – Къз Кулеси и др.
Туристическа програма по желание и срещу допълнително заплащане: Посещение на султанския дворец „Долмабахче”. Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.Дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк – основателя на съвременна Турция, привлича вниманието със своята архитектура, ценности от злато и сребро и живописно разположение на брега на Босфора.
Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане: Посещение на уникалния небостъргач Sapphire- една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. http://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html . Връщане в хотела.
По желание и срещу допълнително заплащане: „Вечеря с атракционна програма в ресторант "Гар Газино": (Ордьовър салати,топло предястие,основно по избор - пилешко,риба или телешко;плодове,консумация на 2 броя алкохолни напитки). Нощувка.
 
4-ти ден - Закуска. Освобождавене на хотела. Туристическа програма: : „Посещение на българската църква "Св. Стефан" (включена в пакетната цена). Отпътуване за Русе, свободно време в Одрин за обяд. Пристигане в Русе късно вечерта.
Цени при 40 записани туриста:
339.00 лв. на човек в двойна стая.
489.00 лв. на човек в самостоятелна стая.

* при под 40 записани туриста се доплаща 40 лева.


 
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • Пътни и гранични такси
 • 3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* , при настаняване в двойни и тройни стаи
 • Пешеходна обиколка на европейската стара част на Истанбул (площад Султанахмет, Хиподрума, Синята Джамия /отвън/, Св. София) с местен лицензиран екскурзовод
 • Посещение на българската църква "Св. Стефан"
 • Екскурзия "Нощен Истанбул" - панорамна обиколка с автобус. "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul" и пеещите шадравани копие на Дубай.
 • Обслужване на място от местни екскурзоводи на български език
 • Водач от фирмата организатор
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица до 65год.
 • Посещение на Одрин
 • „Посещение на двореца "Топ Капъ" с вкл. входна такса без харема и екскурзоводско обслужване – 70 лв. при минимум 20 души
 • Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език – 60 лв. при минимум 20 души 
 • Екскурзия до небостъргача “Sapphire” с включена „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул – 70 лв. при минимум 20 души 
 • Посещение на двореца „Долмабахче“ – 70 лв. при минимум 20 души /включва автобусен трансфер, входна такса Долмабахче, екскурзоводско обслужване на български език /
 • Вечеря на круиз по Босфора – 98 лв. при минимум 20 души /включва трансфер до кораба,алкохолни и безалкохолни напитки без лимит,богата шоу програма, ордйоври, салати, основно ястие-риба, пиле или кюфтета по избор, десерт/   
 • Вечеря с атракционна програма в ресторант "Гар Газино" (Ордьовър салати, топло предястие, основно по избор - пилешко, риба или телешко; плодове, консумация на 2 броя алкохолни напитки) – 65 лв. при минимум 20 души   
 • Медицинска застраховка за лица от 65 год. – 75 год. – 10 лв. / За лица 75г. – 80г.- 14лв / лица над 80 г. не се застраховат;    
 1. Минимален брой туристи: 20 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 6. Туроператор е със сключена застраховка "Отговорност на туроператора" N: 130622100006/26.05.2022 г. За период 01.06.2022 г - 31.05.2023 г. Издадена от Софийски Корпоративен Център, ЗК“Лев Инс“АД, бул. Цар Борис III 136 В с лимит на отговорност: 25 000 лв. , телефон: 02/ 404 9492; 0800 15 333
 7. Туроператор, удостоверение за регистрация РК-01-8031 (издаден на 04.06.2019 г.), ЕИК 205574816, адрес на управление гр. Русе

Новини

Абонамент

Запишете се за нашият бюлетин за специални оферти или ни изпратете запитване.