Незабравим концерт на Давид Бисбал в Барселона – гордата, неповторима и обаятелна столица на Каталония С тръгване от Русе и полет от Букурещ Датa на отпътуване: 21.05-25.05.2021 г. 5 дни, 4 нощувки

Продължителност: 5 дни / 4 нощи

Вид транспорт: Самолет Самолет

Маршрут: Русе - Букурещ - Барселона - Букурещ - Русе

Дати на отпътуване: 21.05.2021Незабравима екскурзия до сърцето на Каталуния и не само... Лиямар Травел Ви предлага едно уникално изживяване независимо дали сте били в Барселона или за пръв път ще я посетитите. Ще има за всекиго по нещо – за любителите на изкуството, които ще се потопят в магичния свят на гениалния архитект Антонио Гауди, за гастрономите, които ще опитат националните и местни специалитети на каталонската кухня до феновете на хубавата и качествена музика , които ще могат да се насладят на един от щурите и незабравими концерти на Давид Бисбал!!!

Цена от: 1092лв.Дата Цена Запитване
21.05.2021 - 25.05.2021 от 1092 лв. запитване
Ден 1-ви (петък): Тръгване от Русе с организиран транспорт до летище Хенри Коанда в Букурещ за полет до Барселона в 18:05 ч. Кацане в 20:25 ч и трансфер до хотела. На летището Ви посреща с табела Лиямар Травел лицензиран екскурзовод на български език, който ще Ви съпроводи до хотела. Настаняване и свободно време за вечеря и разходка. Нощувка.
Ден 2-ри (събота): Закуска. Вашият гид ще Ви вземе от хотела и ще стартирате полудневна пешеходна екскурзия на Барселона, в рамките на 4 часа.
В рамките на 4 часовата пешеходна екскурзия ще се запознаете с най-важните туристически обекти в Барселона, като един от символите на града е Базиликата Саграда Фамилия, строящата се от 136 години църква на гения Антонио Гауди.
Величествената Катедрала "Санта Еулалия" ще е част от местата, които ще посетим. Ще се запознаете с Кметството и Парламента на Каталония, ключови сгради в управлението на града и ще се разходите през Кралския площад, място за срещи и отдих на местните жители през средата на 19 и 20 век.
Една от първите цялостни сгради, проектирани от Антонио Гауди, е Палау Гуей. Шедьовър на гениалният архитект, превърнат в музей. Ще видите величествената статуя на Христофор Колумб, преобразил историята на Европа и света с откриването на новите два континента. Бихте могли да посетите в края на екскурзията един от най-интересните аквариуми в Европа.
По желание за най-големите фенове на Давид Бисбал, посещение на концерта му в Palau Sant Jordi в 21:30 ч.
По време на екскурзията ще видите: Саграда Фамилия и Готически квартал. Катедралата Санта Еулалия, кметство Парламент на Каталония, Кралски площад, Статуята на Колумб,   Площад Фелипе Нерри, Еврейски квартал, Двореца на Арагонската корона, корабостроителницата, Аквариума в Барселона., Палау Гуей, Ла Рамбла.
Ден 3-ти (неделя) : Закуска. По желание: Пешеходна екскурзия „Шедьоврите на Гауди и ла Рамбла“( 4 часа) срещу допълнително заплащане.    
Ще стартираме нашата обиколка с великолепния Парк Гуей, дело на Антонио Гауди. Нереализиран частен жилищен комплекс от затворен тип в началото на 20 век, спонсориран от Еусебио Гуей. Панорамната тераса от парка се счита за една от най-хубавите гледки в Барселона. Ще се придвижим до емблематичния булевард  "Паседж де Гасия", на който се намират най-известните бутикови магазини в Барселона и едни от шедьоврите на модернизма - Каса Мила, Каса Батльо дело на Антонио Гауди. Ще се докоснете до магията на Каса Калвет, избрана за сграда на 1900 година в Барселона.
Геният на Каталонския модернизъм остава траен отпечатък върху съвременната архитектура на Барселона, със своите иновативни идеи и футуристични концепции. Възможността да изразява своите идеи и да ги изгражда с всички градивни елементи, както и фактът, че той освен архитект е и декоратор и изгражда вътрешния дизайн на своите обекти, го правят уникален и неповторим.
 Готическият квартал е най-старата част на Каталонската столица, наречена по този начин заради преобладаващите запазени сгради и в готически стил.
Ще усетим атмосферата на най известната пешеходна улица в Барселона "Ла Рамбла"
и ще посетим един от най-добрите пазари за пресни продукти в Испания "Ла Букерия" - рай за кулинарите. Старата сграда на известната оперна зала в Барселона - Операта Лисеу и сюрреалистичната мозайка на художник и скулптор Хуан Миро. Средновековната базилика съд загадъчна история " Санта Мария дел Пи" и Базилика  „Санта Мария дел мар“също няма да останат неподминати.  
По време на екскурзията ще видите: Парк Гуей, Паседж де Грасия и Каса Мила, каса Батьо, Каса Лео Морера, каса Аматер, Площад Каталония, Ла Рамбла, чешмата Каналетас, Витлеемската църква,  Палау де ла Вирейна, Пазара Букерия,  Базилика Санта Мария дел Пи, Палау де ла музика Каталана,   Базилика  санта Мария дел мар, музеят на Пикассо отвън.
Ден 4-ти (понеделник): Закуска. По желание : Екскурзия „Барселона през двете световни изложения и Олимпийските игри през 1992 година“ срещу допълнително заплащане. Пешеходен тур с градски транспорт в рамките на 5 часа.   
Барселона е най-големият, изцяло средиземноморски град в Европа, който като силно развита промишлена зона в Испания  е избран два пъти за провеждането на световно изложение.
За първи път в Испания през 1888 година в Барселона е проведено изложение, като Триумфалната Арка е символичен вход портал на това световно събитие. В самият Парк "Ситадела" се е провело събитието, като Замъкът на "Трите дракона", дело на Луис Доминичек и Монтанер , е останал като монумент.
Проведените 25 -ти летни  Олимпийски игри в Барселона през 1992 година видоизменят изцяло инфраструктурата на Каталонската столица. Ще се запознаем с Олимпийското пристанище и района на Вила  Олимпика, както и  изграденото в близост Олимпийско селище за всички участващи спортисти през 92 година.
Най-големият  площад в Барселона е площад Испания,  изграден през 1929 година по случай второто световно изложение, проведено в Барселона. На този площад се намира "Аренас де Барселона", стадион за корида, построен през 1900 година. Стадиона за корида е използван до 1977 година, като от 2012 година е търговски център.
Ще видим панаирните палати, останали от 1929 година и главната експозиционна зала на "Дворецът на Каталонското изкуство".
Великолепният "Магически фонтан", един от символите на Барселона предлага невероятен спектакъл на светлина, музика и водни ефекти.
Автентичното "Испанско селище" от 1929 година ще ни върне в миналото на испанската архитектура, като ще се запознаем с важни за испанската история сгради. Малките и приятни улички и многобройните занаятчийски работилници ще ни върнат назад във времето, разкривайки бита и традициите на старите испански занаятчии. На хълма Монджуик се намират всички спортни съоръжения, използвани по време на Олимпийските игри в Барселона през 1992 годна. Ще видим Олимпийският стадион, арена на много спортни събития и концертната зала "Сант Джорди", построена също по време на Олимпиадата.
По време на екскурзионната обиколка, се използва градски транспорт. 
По време на обиколката ще видите: Триумфалната Арка, Парк Сиутадела, Олимпийски пристанище, Площад Испания, Аренас де Барселона, Стадион за бикоборство превърнат в МОЛ от 2012 година, Панаирни палати, Магически фонтан, Музея  на Каталонското изкуство, "Испаснко село" музей, Олимпийски музей, Олимпийски спортни съоръжения, Хълмът Монджуик, Олимпийски стадион, Залата Сант Джорди;
Ден 5-ти (вторник): Закуска. По желание „Екскурзия до манастира в Монтсеррат“ с екскурзовод срещу допълнително заплащане. 
Екскурзията е с продължителността 5 - 6 часа, като е възможно да се използва влак или автобусен превоз.
По време на туристическата обиколка ще се запознаем с мистичната и изключително енергийна планинска верига Монтсеррат, в която се намира едноименният манастир и чудотворната дървена статуя на Черната Дева Мария, която според легендата изпълнява чудеса. Абатството на Монтсеррат е разположено на малко над 700 метра надморска височина и има близо 80 монаха. Ще посетим една от ежедневните служби (Миса), която ще ни плени със звученето на орган и църковното пеене на вокалистите монаси. В зависимост от деня, в който сме бихме могли да чуем уникалния детски момчешки хор на Монтсеррат, считан за най-старият хор по църковно песнопение в Европа.
Пленяващи гледки и разкриващата се голяма част на Каталония от многобройните площадки за наблюдение, невероятните скални форми ще ни оставят безмълвни от красотата и бликащата от живот природа. 
Ще разберем защо и откога черната Мадона на Монтсеррат е обявена за най-свята в Каталония. Бихме могли да опитаме натурални екологични продукти на местни производители и да се насладим на чистия въздух и силата на енергийния заряд, който планината ни дава !
Трансфер до летището в Барселона за полет в 21:05 ч. Кацане на летище Букурещ в 01:20 ч. И трансфер до Русе.  
ТУРОПЕРАТОРА СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО ДА ПРАВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА!
ПОЛЕТНОТО РАЗПИСАНИЕ ОБЯВЕНО ОТ АВИОКОМПАНИЯТА Е КЪМ МОМЕНТА И АКО ПРЕТЪРПИ ПРОМЕНИ, ТУРОПЕРАТОРА ЩЕ УВЕДОМИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСИЧКИ ПЪТУВАЩИ.

 
Цена: 1092 лв. на човек в двойна стая при минимум 15 души за ранни записвания до 29.01.2021 г;
Цена на човек в единична стая: 1464  лв.
Цена за трети възрастен: 839 лв.
Цена за дете до 12 г настанено с двама възрастни: 839 лв.
Редовна цена след 29.01.2021 г.: 1142 лв. на човек в двойна стая, 1514 лв. на човек в единична стая, 889 лв. за трети възрастен, 889 лв. за дете до 12 г.  
Цената подлежи на препотвърждение.
 
 • Трансфер Русе – летище Букурещ Отопени – Русе
 • Трансфер летище Барселона – хотел – летище Барселона
 • Самолетен билет Букурещ – Барселона – Букурещ с включен 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 40Х30Х20 см
 • 4 нощувки със закуски в хотел Ronda House*** в централната част на града
 • Посрещане на летище Ел Прат Барселона от местен лицензиран гид с табела
 • Полудневна пешеходна екскурзия на Барселона с лицензиран екскурзовод на български език с включени слушалки
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро
 • Екскурзоводско обслужване на български език
 • 1 брой чекиран багаж до 23 кг – 70 евро в двете посоки; 1 брой чекиран багаж до 32 кг – 100 евро в двете посоки ( Цената се препотвърждава при закупуване на самолетните билети)
 • туристическа сити такса, платима в хотела (около 1 евро на нощувка на човек)  
 • Пешеходна екскурзия „Шедьоврите на Гауди и ла Рамбла“ ( 4 часа) – 18 евро на човек при мин. 12 души
 • Пешеходна екскурзия „Барселона през двете световни изложения и Олимпийските игри през 1992 година“(5 часа) – 20 евро на човек при мин. 12 души
 • „Екскурзия до манастира в Монтсеррат“с включено екскурзоводско обслужване на български език, автобусен транспорт и паркинг (6 часа) – 50 евро на човек при мин. 12 души
 • Входни такси на всички обекти, в които желаете да влезете
 • Билети за концерта на Давид Бисбал, стартиращи от 35 евро на човек в зависимост от категорията; Билетите са на запитване и не можем да гарантираме постоянна наличност;
Забележка: Цените са валидни към дата 05.08.2020 г. и подлежат на препотвърждение към момента на резервация. За актуални цени, моля да изпратите запитване на имейл: office@liyamartravel.com
Полетно разписание: 
Авиокомпания Wizz Air
Букурещ - Барселона, петък излита в 18:05 и каца в 20:25
Барселона -Букурещ, вторник излита в 21:05 ч. и каца в 01:20 ч. 
Настаняване: Ronda House***
Хотел Ronda House се намира до булевард „Ронда Сант Антони“, на 10 минути пеша от „Лас Рамблас“. Хотелът предлага ресторант и стаи със сателитна телевизия. Хотел Ronda е с непретенциозен интериор в светли цветове. Климатизираните стаи са напълно обзаведени и имат собствена баня. Всеки ден в кафенето на хотела се сервира закуска на шведска маса с различни видове кафе и сладкиши. Гостите могат да се възползват от ресторанта и бара на място. Художествената галерия MACBA е на 5 минути пеша от хотела. Метростанция Sant Antoni е на 200 метра от хотела и предлага линии до забележителности като катедралата „Саграда Фамилия“ и къщата „Каса Батло“ на Гауди, до които може да се стигне за по-малко от 15 минути.
Сиутат Веля е прекрасен избор за хора, интересуващи се от старинен град, тапас и храна.
Условия на плащане: 30% при резервция, останалата част 30 дни преди отпътуване
Условия на резервация: За резервация са ни необходими трите имена изписани на латиница и кирилица, ЕГН, рождена дата на детето (ако има дете), лична карта номер и валидност до..., телефон за връзка. След получаване на данните, изпращаме договора за организирано туристическо пътуване и издаваме фактура за плащане на аванса. 
ВАЖНО:
 1. Минимален брой туристи: 12 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 30 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 6. Туроператор Лиямар Травел е със сключена застраховка "Отговорност на туроператор" N: 00088159/13062010010553/26.05.2020 г. За период 01.06.2020 г - 31.05.2021 г. Издадена от Софийски Корпоративен Център, ЗК“Лев Инс“АД, бул. Цар Борис III 136 В с лимит на отговорност: 25 000 лв. , телефон: 02/ 404 9492; 0800 15 333
Туроператор Лиямар Травел ЕООД, удостоверение за регистрация РК-01-8031 (издаден на 04.06.2019 г.), ЕИК 205574816, адрес на управление гр. Русе, ул. Баба Тонка 26 и офис в града на ул. „Петко Д. Петков“ 23 телефон: 0876797000, email: office@liyamartravel.com
 

Новини

Абонамент

Запишете се за нашият бюлетин за специални оферти или ни изпратете запитване.