Без карантина и PCR тест за чешките туристи у нас

01 Септември 2020 г.

От 1 септември чешките туристи ще пътуват до България без PCR тест и карантина, съобщи Министерството на туризма.

Ангелов издаде три нови заповеди за извънредната епидемична обстановка

Това е станало след провеждане на телефонен разговор между вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и Адам Войтех, министър на здравеопазването на Чешката република, се посочва в съобщението. 

"Чехия е важен партньор за развитието и на сектора у нас и това решение е отличен напредък", заяви вицепремиерът. 

Тя посочи още, че е провела работни срещи с представители на туроператори, работещи на чешкия пазар и това решение ще подпомогне много дейността им, както и положителното приключване на летния сезон. България е предпочитана туристическа дестинация за семейна почивка от чешките туристи, като през 2019 г. общият брой на туристическите посещения от Чехия е повече от 189 000, информира още Николова.

"Ние следим отблизо ситуацията в България и може да потвърдим, че от наша гледна точка тя се подобрява и затова страната е в листа на сигурните и безопасни дестинации, който ще бъде публикуван утре", обясни министър Войтех. Той коментира още, че страната е сред любимите дестинации за пътуване на чешките граждани и от 1 септември, ще могат да я посещават без всякакви препятствия.

Вицепремиер Николова подчерта, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемични мерки във всички места за настанява и места за хранене и развлечения, за да гарантираме безопасността нашите чешки гости по време на тяхната ваканция и почивка в страната ни. Тя бе категорична, че безкомпромисното следене ще продължава и занапред, за да се осигури сигурността на всички гости.

Източник: https://www.vesti.bg/

Всички новини

Новини

Абонамент

Запишете се за нашият бюлетин за специални оферти или ни изпратете запитване.